Федерални санитарни инспектори закључно са 7. априлом на граничним пријелазима издали су 23.780 рјешења о стављању особа под здравствени надзор на период од 14 дана, а јучер је издато 436 рјешења.

Директор Федералне управе за инспекцијске послове Анис Ајдиновић рекао је да су данас истекле мјере из 385 рјешења о изолацији која су издали федерални санитарни инспектори, а до јучер је за 15.335 особа истекао период обавезне изолације у трајању од 14 дана.

Када је у питању контрола цијена у Федерацији БиХ, дежурни тим федералног тржишног инспектората данас је на подручју Кантона Сарајево и Тузланског кантона извршио осам инспекцијских надзора и два контролна надзора, те утврдио седам прекршаја, што подразумијева подношење седам прекршајних налога у износу од 8.700 КМ.

Повећање цијена артикала с Листе производа на које се примјењује мјера непосредне контроле цијена која је саставни дио Одлуке Владе Федерације БиХ о прописивању мјера непосредне контроле цијена (брашно, уље, рижа, квасац, поврће, воће, заштитне маске, средства за дезинфекцију, итд.) је досад евидентирано код укупно 25 субјеката надзора.