ржављани Босне и Херцеговине који су били на привременом раду или студију у Аустрији, рано јутрос су стигли на Гранични прелаз Изачић код Бихаћа. Потврђено је како је 45 особа тренутно смјештено у карантинском простору недалеко од граничног пункта, те да су завршени сви љекарски прегледи.

Кантонална организација Црвеног крста осигурала је покриваче и прехрамбене оброке, док су Оружане снаге БиХ и Федерална управа цивилне заштите раније припремили шаторе, тоалете и санитарни чвор.

“На Граничном прелазу Изачић прегледано је свих 45 особа, које су тренутно смјештене у шаторском карантину. Међу њима је 17 грађана из Унско-санског кантона и они ће највјероватније бити превезени у принудни изолаториј у Медреси “Џемалудин еф. Чаушевић” у Цазину, чим се добију одобрења и упутства Федералне управе цивилне заштите”, речено је из Штаба цивилне заштите УСК.

Истакнуто је и да ће грађани из других дијелова Босне и Херцеговине вјероватно бити транспортовани у кантоналне изолаторије, односно подручја својих пребивалишта.