Премијер Кантона Сарајево Марио Ненадић посјетио је јуче врхбосанског надбискупа кардинала Винка Пуљића и том приликом пожелио му у име грађана Кантона сретан Ускрс те исте жеље упутио и сарајевским католицима, али и свим онима који живе широм Босне и Херцеговине.

Кардинал Пуљић и премијер Ненадић су овом приликом разговарали и о актуелној ситуацији везаној за пандемију коронавируса у Кантону Сарајево и шире.

Премијер је упознао кардинала о подузетим мјерама с циљем превенције и заштите, као и лијечења обољелих од коронавируса у Кантону Сарајево.

С тим у вези, кардинал је оцијенио да се Кантон Сарајево озбиљно и посвећено бави овим питањима те упознао премијера како у редовима свећенства у Кантону, на срећу, нема обољелих.

Додао је и како се ове године Ускрс поновно у Сарајево обиљежава на један посебан начин, јер се свете мисе са већим бројем присутних вјерника неће моћи организовати.

„Планирали смо да се мисе преносе путем Јавних сервиса у петак, суботу и недјељу“, најавио је кардинал Пуљић.

Премијер и кардинал су се сложили да је ово вријеме у коме се треба сваки становник у КС придржавати препорука стручних тијела и надлежних институција, поштвати све дате наредбе, јер је ово искушење у свјетским оквирима које ће сигурно брже проћи уколико будемо дисциплиновани.

„Очигледно је да се круг затвара и да тамо гдје је пандемија почела прије пар мјесеци назире се њено смиривање и види се свјетло на крају тунела“, констатовао је премијер Ненадић те понудио кардиналу Пуљићу сваку врсту помоћи и подршке у случају да то буде потребно.

Кардинал се захвалио на ускршњим честиткама те упутио поздраве и благослов свим грађанима Кантона Сарајево.