Министарство цивилних послова Босне и Херцеговине донијело је одлуку о посебном режиму рада са странкама у вези са држављанством и путним исправама.

Према одлуци, рад са странкама Сектора за држављанство у наредном периоду дефинише се тако што ће странке путем телефонских бројева 033/492-558, 033/492-562 и 033/492-564 моћи да затраже термин доласка у просторије Министарства због случајева који хитно морају да буду ријешени, а који се односе на низ поступака.

Ријеч је поступцима одрицања од држављанства Босне и Херцеговине, издавања службених путних исправа, ревизије држављанства, преузимања раније завршених рјешења о одрицању од држављанства БиХ, потврда о одузимању БиХ путне исправе, као и претходно издате службене путне исправе.

Наведено је да ће овлаштени службеник током радног дана моћи заказати термин за странку у периоду од 10.00 до 13.00 часова. У просторије Министарства странке не могу ући без заштитне опреме и обавезне дезинфекције руку, а задржавање у просторијама Министарства треба да буде што краће.

Министарство поручује да се наведени режим рада односи искључиво на странке које хитно треба да ријеше свој предмет и чије остваривање права захтијева хитност у поступању.

Странке не могу самоиницијативно долазити у просторије Министарства у којима се обављају послови Сектора за држављанство и путне исправе, наводи се у саопштењу.