Еуропски ногометни савез (УЕФА) ће 30. травња обзнанити домаћине одгођеног Еуропског ногометног првенства, изјавио је за ТАСС члан Извршног одбора УЕФА-е Алексеј Сорокин и додао да постоји могућност избора нових градова домаћина у случају да буде одустајања.

“Све ће бити јасно 30. травња, кад ћемо сазнати који ће градови остати домаћини, а који ће одустати од домаћинства”, казао је Сорокин, који је предсједник Организацијског одбора за утакмице које ће бити одигране у Санкт Петербургу.

Као и остали спортски догађаји у 2020. који су требали бити одржани након ожујка, тако је и ногометни ЕУРО одгођен због пандемије изазване коронавирусом, а нови термин је од 11. липња до 11. српња 2021.

Тај је ЕУРО требао бити посебан, с чак 12 градова домаћина, а утакмице су се требале бити игране у Амстердаму, Бакуу, Билбау, Будимпешти, Букурешту, Копенхагену, Даблину, Глазгову, Лондону, Минхену, Риму и Санкт Петербургу.

“Са свима смо у контакту. Сви градови имају времена до краја мјесеца размислити о томе хоће ли задржати домаћинство. Ако нетко одустане, немамо пуно опција. Или ћемо пронаћи нови град, или ћемо распоредити утакмице по осталим градовима. Друга опција изискује мање посла”, рекао је Сорокин.

Он је навео како је Русија спремна помоћи осталим градовима, што је било понуђено већ и прије него што је донијета одлука о одгоди.