Бх. држављани из Лондона стигли су у Сарајеву гдје су на међународном аеродрому прошли све тријаже епидемиолошке хигијенске контроле. Са Аеродрома Сарајево данас су и одлетјела два зракоплова: са 31 страним држављанином један зракоплов је одлетио за Лондон, а други са 56 путника за Низоземску. Летови се реализирају сукладно одлуци Вијећа министара Босне и Херцеговине.

Након слијетања авиона са 28 путника, на међународном аеродрому Сарајево обавља се епидемиолошко-хигијенска контрола путника и пртљага. Држављани Федерације БиХ одлазе у студентски дом Бјелаве гдје ће провести дупли карантин од 28 дана. Грађани с мјестом пребивалишта у Републици Српској иду у Пале гдје ће бити тестирани. Они који буду негативни на коронавирус биће смјештени у Теслићу.

АХМЕД МУЛАИБРАХИМОВИЋ, водитељ пројекта и упосленик Студентског дома Неџарићи

Сви ти држављани који су са територије ФБиХ када дођу упућује се у карантин студентско насеље Бјелаве за сада, ми имамо још нешто капацитета да примимо ову групу вечерас. Студентски дом Недзарици се припрема за долазак евентуалних осталих група које имамо најављене и у потпуности ће бити спреман до сутра навечер

А, испред студентског дома Неџарићи затекли смо студенте који су се селили из соба. Нису хтјели говорити пред камерама.

РИФЕТ МУЈАНОВИЋ, отац студентице

Дошао сам данас по дијете овдје у студентски Дом Неџарићи из Брчког, и враћамо се назад, јер имали су заказан један термин дан по спратовима, али живот је пун искупшења, мора се и то урадити.

Аеродром ће бити привремено отворен за летове и због повратка држављана Шведске из Босне и Херцеговине. Репатријација ће бити извршена сутра међународним авионским летом Сарајево – Гетеборг.

ФАХРУДИН СОЛАК, начелник Федералног штаба ЦЗ

То је већ други, трећи лет који се тако организира, надам се да ће се све ово врло брзо завршити али дефинитивно морамо помоћи свим нашим грађанима.

А, јутрос су са аеродрома у Сарајеву полетјела два авиона са страним држављанима, авион за Лондон са 31 страним држављанином, и други за Низоземску са 56 путника.

КАТИЦА СТОЈАНОВИЋ, путник

Значи ми јесмо ту рођени, али ми тамо живимо, мислим то је страшно, та неизвјесност, онда враћање са аеродрома, информације које се не поклапају.

Студентски домови Бјелаве и Неџарићи поново ће бити на располагању студентима тек када надлежни прогласе завршетак пандемије. До тада служит ће као карантин, а нови летови и доласци наших држављана из страних земаља бит ће реализовани и даље у складу са одлуком Вијећа министара Босне и Херцеговине.