Због радова на редовном сервисирању тунела Вис, 25.новембар и Граб на дионици аутопута А-1 Тарчин-Лепеница саобраћа се двосмјерно, супротном коловозном траком.

Данас почињу радови на санацији моста у центру Кладња (М-18) због чега ће се преко моста саобраћати једном траком, наизмјенично.

Због радова на санацији моста на дионици аутопута А-1 Високо-Какањ (код мјеста Добриње), саобраћај је обустављен и преусмјерава се двосмјерно супротном коловозном траком.

Због санационих радова у тунелу Винац, на магистралном путу Јајце-Доњи Вакуф, саобраћај је обустављен и преусмјерен на обилазницу око тунела.

На магистралном путу Зеница-Немила (кроз тунел Врандук) од 05 до 21 час саобраћа се двосмјерно. Од 21 до 00:30 часова возила се пропуштају наизмјенично, док је од 00:30 до 05 часова саобраћај кроз тунел обустављен. За вријеме обуставе возила до 7,5 тона укупне масе могу користити обилазницу кроз насеље Тетово, а возила изнад 7,5 тона алтернативне правце Добој-Шићки Брод- Сарајево и Жепче-Завидовићи-Олово-Сарајево.

На излазу из Добоја (смјер ка аутопуту и Дервенти) у насељу Баре изводе се санациони радови, због чега се у термину од 07 до 18 часова саобраћа успорено, наизмјеничним пропуштањем возила.

На регионалном путу Црна Ријека-Мркоњић Град (Бјелајце), због актуелних радова обустављен је саобраћај и преусмјерен на алтернативне правце.

На граничним прелазима нема дужих задржавања.

У већем дијелу БиХ саобраћа се по претежно сувом и мјестимично влажном коловозу, уз слабији промет возила.

Возаче молимо да путују само у нужним ситуацијама и да се придржавају мјера заштите од коронавируса.

На подручју РС потпуна забрана кретања на снази је свакодневно у времену од 22 до 05 часова.

Улазак у БиХ није дозвољен страним држављанима, а изузетак су одређене категорије људи (здравствени радници, лица којима је потребно лијечење, прекогранични радници, службе и тимови цивилне заштите, припадници снага НАТО-а и других земаља партнерства за мир, као и НАТО штаба у БиХ, особе с боравком у БиХ, особе које су у транзиту кроз БиХ без задржавања и особе које имају издату дозволу од Савјета министара).

Привремено су затворени сви гранични прелази за погранични саобраћај између Хрватске и Босне и Херцеговине.

Улазак у Хрватску и Црну Гору дозвољен је само њиховим држављанима, странцима који имају пријављен боравак и возачима теретних возила.

Србија је затворила граничне прелазе према БиХ за све преласке, изузев за робни промет који се одвија преко прелаза: Каракај, Вардиште и Рача.