Шпанац Роберто Мартинез остаје на позицији селектора фудбалске репрезентације Белгије до завршетка Свјетског првенства 2022. године у Катару. Вијест о продужењу сарадње објавио је у сриједу Фудбалски савез Белгије.

“Разговори о обнови тренутног уговора селектора, који је истицао 30. јуна, трајали су већ неко вријеме и сваки пут у посебно конструктивној атмосфери. Криза изазвана коронавирусом донекле је одгодила процес, али продужење уговора је сада потврђено и службено“, истакли су из ФС Белгије.

Мартинез је пристао продужити уговор на двије године и остаће на клупи једне од најјачих свјетских репрезентација до Свјетског првенства 2022. године. Према наводима ФС Белгије, то омогућава Мартинезу да настави свој посао, постави темеље будућности белгијског фудбала и обучи свог насљедника да преузме дужност селектора након Мундијала у Катару.

“Због одлагања ЕУРО 2020, нисмо могли окончати нашу сарадњу. ФС Белгије има амбициозан план којем се радујем с великим ентузијазмом, како краткорочно тако и дугорочно. Сљедеће двије и по године биће врло интензивне за нашу репрезентацију, с утакмицама Европског првенства, Лиге нација и квалификација за Свјетско првенство у Катару. Могу бити само сретан и поносан што могу наставити радити и припремити будућност белгијског фудбала“, рекао је 46-годишни Мартинез.

Иако млад за тренера, Шпанац иза себе већ има доста искуства. Прије преузимања Белгије 2016. године водио је Свонси Сити, Виган Атлтик, с којим је сензационално освојио ФА куп 2013, и Евертон.