Фудбалери у Африци и Америци добијају прехрамбене пакете, док су фудбалска такмичења прекинута због глобалне пандемије новог коронавируса, објавила је у сриједу Свјетска федерација професионалних фудбалера.

Фудбалере у Боцвани, Египту, Колумбији, Хондурасу, Панами, Парагвају и Уругвају је свјетски синдикат играча идентификовао као оне којима је неопходна помоћ у храни.

“Неки играчи нашли су се ‘заглављени’ због услова исплате прихода. Велика већина фудбалера под истим је финансијским притисцима као и остатак друштва”, истакао је Јонас Баер-Хофман, генерални секретар ФИФПро-а.

Синдикат ФИФПро представља играче у 65 земаља. Истичу да већина фудбалера има уговоре који им гарантују исплате плата на нивоу националних просјечних примања.

Свјетска здравствена организација (WHО) 11. марта је због ширења коронавируса прогласила “глобалну пандемију”.

Такођер, (WHО) је уз Европу новим епицентром пандемије коронавируса, који се први пут појавио крајем прошле године у кинеском граду Вухану, прогласио и Сједињене Америчке Државе.

Од КОВИД-19 у свијету је умрло више од 323.800 људи, а потврђено је преко 4.920.000 случајева заразе коронавирусом у више од 185 земаља, говоре подаци америчког Универзитета “Џонс Хопкинс”. До сада се опоравило више од 1.705.000 људи.