Хрватски ногометни савез (ХНС) објавио је како је у првом ступњу лиценцу за наступ у Првој ХНЛ за сљедећу сезону издао за 10 клубова, док је осам клубова добило и лиценцу за наступ у еурокуповима.

Свих пет скупина критерија, спортски, инфраструктурни, администрацијски и стручног особља, правни те финанцијски, за наступ у сљедећој сезони испунили су Динамо, Горица, Хајдук, Истра 1961, Локомотива, Осијек, Ријека, Славен, Шибеник и Вараждин, а увјете за наступ у Еуропи од наведених клубова немају само Шибеник и Вараждин.

Рок за доставу молбе те прописане документације био је 31. сијечња, док је рок за доставу финанцијске документације био 1. травња. То је и датум до којег су клубови тражитељи лиценце, између осталог, требали доказати да су подмирили финанцијске обвезе које су доспјеле до 31. просинца 2019. године према другим ногометним клубовима те према запосленицима и држави (порези и доприноси за запосленике).

На одлуке Комисије за лиценцирање клубови имају рок за жалбе од осам дана од примитка одлуке, односно до 28. свибња. Тијеком жалбеног поступка могу износити нове чињенице или доказе, као и приједлоге нових доказа.

Одлуке о жалбама доноси тијело Другог ступња, односно Жалбено тијело за лиценцирање ХНС-а. Крајњи рок за доношење коначних одлука је 15. липња.