У Вишеграду је данас подијељено стотину пакета помоћи социјално угроженим домаћинствима у виду прехрамбено-хигијенских пакета, које је осигурао Каритас у сарадњи са Општином Вишеград.

Помоћ социјално-угроженим категоријама много значи, а посебно у вријеме пандемије коронавируса. Прехрамбено-хигијенске пакете корисници ће добијати три мјесеца, за шта су обезбијеђена средства у износу од 22.000 марака.

“Мени би значило пуно, пошто сам сама. Социјални сам случај, немам никаква примања, сама живим. Све што ми се да, ја се захваљујем”, каже Нада Ђуровић, корисник помоћи.

“Хвала добрим људима за ову помоћ, а корисно ми је. Живим на селу. Четверо нас је, имам два сина и мужа”, каже Евгенија Кадрић, корисник помоћи.

“Много значи. Живим на селу, мама ми је болесна. Много захваљујем предсједнику општине, свим удружењима на помоћи”, каже Раде Вуковић, корисник помоћи.

Средства је обезбиједио Каритас Швајцарске, а набавку и дистрибуцију помоћи провела је Општина Вишеград.

“Пројекат је замишљен тако што ће корисници добијати хуманитарне пакете три мјесеца. Ово је прва подјела пакета. У наредна два мјесеца ће добити још по два пакета”, каже Бранка Поповић, представник Царитаса.

У општини Вишеград укупно је подржано 119 домаћинстава, од чега стотину на три мјесеца. Додатно, још 19 домаћинстава помоћ ће добијати два мјесеца.