Талијански ногометни савез одредио је 20. коловоза као крајњи рок за завршетак актуалне сезоне у прва три ранга натјецања, док би нова сезона требала стартати 1. рујна.

FIGC је одлучио да ће, ако се било која од прве три лиге поново заустави због коронавируса, морати осмислити краћи, алтернативни начин завршетка лиге, као што је плеј оф.

Серија А је суспендирана 9. ожујка, а одлука о томе хоће ли се наставити бит ће позната 28. свибња.

До краја првенства остало је још 12 кола, док је натјецање у талијанском Купу стигло до полуфинала. Тренутачно на љествици води Јувентус са 63 бода испред Лација (62) и Интера (54).

Додајмо како ће у другој француској лиги од идуће сезоне судјеловати 22 клуба, што значи да нити један клуб неће испасти након што је сезона прекинута због пандемије коронавируса.

Управни одбор француске лиге донио је одлуку да Ле Манс и Орлеанс остају друголигаши, док су из треће лиге напредовали Пау и Дункерке, преноси Хина.

Француска влада је у травњу донијела одлуку о прекиду свих спортских натјецања барем до рујна након чега је ПСГ проглашен за првака, док су Тулуза и Амиенс испали из лиге. Амиенс се жалио суду због “неправедног испадања” затраживши да идуће сезоне и у Лиги 1 буду 22, умјесто 20 клубова.