ТВ премијеру документарног филма “Регенерација” редитеља Емира Капетановића, можете погледати вечерас у 21:00 сати на БХТ1. Филм је снимљен у оквиру истоименог УСАИД-овог пројекта, у продукцији Удружења “Магацин Кабаре”.

Прича о генерацији која је морала отпутовати у прошлост својих родитеља како би промијенила своју будућност. Након што су рат и геноцид уздрмали Босну и Херцеговину, могу ли њени млади становници показати пут према помирењу, миру и просперитету?

Документарни филм прати десет босанско-херцеговачких младића и дјевојака „амбасадора помирења“ из три конститутивна народа, који се суочавају с насилном прошлошћу своје државе и визијом њезине мирне будућности.

Путујући кроз земљу и слушајући приче старијих – ратних ветерана, преживјелих, политичара, религијских вођа и активиста у заједници – они ће заједно покушати пронаћи наду.

Међутим, политичка корупција, етно-национализам, трауме и незапосленост младих чине оптимизам изузетно тешким за пронаћи. Ипак, амбасадори су одлучни не одустати једно од другог, нити од земље коју воле.

Филм је добио специјално признање за најбољи документарни филм на 14. СЕЕ Филм Фестивалу у Лос Ејнџелесу и први је босанскохерцеговачки филм приказан у сједишту УН-а у Њујорку. Пројекције су одржане у преко 20 градова БиХ, на филмским фестивалима и универзитетима широм свијета.