Стожер за заштиту и спашавање Брчко дистрикта БиХ је уважавајући епидемиолошку ситуацију на подручју Дистрикта у петак донио наредбу о стављању ван снаге наредбе о забрани кретања, те је сходно томе од данас омогућено кретање свим особама и након 23 сата.

Истодобно, подсјећају да су и даље на снази наредба од 8. свибња године којом се забрањује јавно организовано окупљање и заједничко кретање у броју већем од 50 особа на јавним мјестима и отвореним и затвореним јавним површинама и наредба о епидемиолошким препорукама за рад угоститељских објеката у склопу примјене мјера превенције ширења covida-19, приопћено је из Владе Дистрикта.

С тим у вези подсјећају да су запослени у угоститељским објектима, али и гости који посјећују исте и даље у обвези да се придржавају свих препорука и мјера које су и даље на снази, те да ће свако окупљање у већем броју од 50 особа (које чине запослени и гости), бити санкционирани од надлежних органа Брчко дистрикта БиХ.

Стављене су ван снаге и све наредбе које се тичу ограничења радног времена.

Стожер за заштиту и спашавање донио је наредбу којом ће од уторка 26. свибња ове године бити дозвољен рад играоница за дјецу као и одобрени тренинзи и спортско-рекреативне активности у спортским објектима, уз поштовање наредби о начинима понашања током епидемије covid-19 које ће бити објављене на службеном порталу Владе Брчко дистрикта БиХ www.vlada.bdcentral.net.

Стожер за заштиту и спашавање је упутио потпору и захвалност свим здравственим радницима у ЈЗУ „Здравствени центар Брчко“ и Пододјељењу за јавно здравство који су били ангажирани тијеком пандемије и уједно позвао управни одбор ЈЗУ да предложи одлуке о награђивању заслужног и медицинског и немедицинског особља, али искључиво оних који тијеком пандемије нису користили ни дана одмора или боловања.