Хрватска поп пјевачица Вана била је гошћа у емисији Коначно петак. Говорила је о својој посљедњој награди коју је освојила на Порину, као и плановима за будућност.

О награди Порин за најбољи поп албум…

Ванна: Пуно ми људи честита што значи да нису навикли да добијам Порин. Мислим да Порина нисам добила 20 година, што више говори о Порину него о мени….Тако је како је, углавном дешава се да се награде чешће губе него освајају. Сви се трудимо и некада неко те засјени, будеш номиниран. Прође доста година и не добијеш ништа. Али ми је ово до сада најдражи јер је ово Порин за поп албум. Овај поп албум је био номиниран и међу генерално свим албумима. Оно што ми је најважније је да је на том албуму има и седам и по мојих пјесама. Сматрам да је то уствари награда за моје ауторство а не толико за пјевање. То сам добивала на почетку каријере, и драго ми је да су ме сада препознали и као аутора.

О албуму и Ванни као аутору…

Ванна: Овај албум је изашао у осмом мјесецу прошле године и био је најпродаванији неко вријеме у Хрватској. Кад погледам овако, јако сам сретна. На том албуму нису само нове пјесме него су и пјесме које су старе двије и по године. Пјесма Измијешане боје је уствари најстарија, са њом не мој храбри излет као аутора кренуо. Таква је ситуација, када се направи албум десет нових пјесама једноствано дискограф не може то испромовиратаи. А албуми су данас релативно скупи у настанку а знамо да је продаја албума сада занемарива. Све је отишло на интернет. Ово је неки сретни спој јер је испао и комерцијалан и квалитетан.

Како видиш развој музичке сцене сада, посебно током љета?

Морам ти признати пуно смо се дружили ми глазбеници, имали смо најбољи афтер послије Порина. Десет људи нас је било колико је стожер дозвољавао и правила. Било је шала и пошалица али смо у једном тренутку били веома озбиљни, јер како год преокретали ствари и размишљали исходи по нас нису позитивни. Ми немамо тренутно дозволу за рад. Уствари ово је забрана окупљања великих, али и без обзира на то људи ће сада увијек имати нелагоду стајати и сједити једни поред других, још непознати људи. Доста ових коцерата повезано је и са туризмом и наступима на мору а већ је познато да ће ове године и сезона бити пуно мирнија. Скоро сви су ми концерти отказани, ево неки су одгођени за наредну годину. Сви до краја осмог мјесеца су одгођени. Имам у плану лијепе просторе и велики концерт у Загребу али тренутно не знам ништа. Не могу поутовати ни до вас, не могу договарати концерт у Сарајеву.