Тарик Филиповић, глумац и телевизијски водитељ, један од најомиљенијих у регину, био је гост емисије Коначно петак БХРТ-а. Тарик нам је рекао како је протекли период изолације, “ненадани годишњи одмор”, искористио да се посвети стварима за које раније није имао времена.

“Схватиш да није није свако зло за зло. Завршио сам два театарска текста и завршавам сценариј за филм. Све што се нисам успио присилити да урадим сво ово вријеме, сад сам успио”.

Када је ријеч о професионалном ангажману, Тарик истиче да му недостаје све.

“Имаш један уходани ритам, у глави ти је да си до краја шестог мјесеца јако заузет, онда се игра понека представа па слиједи одмор са породицом. Све ми је недостајало. Једино се вратио ‘Милијунаш’, снимили смо само четири емисије без публике, да завршимо сезону, а настављемо у деветом мјесецу”.

Представе су, каже, још на чекању. У Тариковом матичном театру почиње извођење представа за ограничени број публике, али, и то је неки почетак, наводи овај глумац.

“Боље било какав почетак, да дајемо неке знаке живота, умјетничког и театарског. Мислим да се ствар полако нормализира и да ће ускоро све бити као прије”.

На упит хоће ли актуелна ситуација утјецати на посјећеност театра или довести до поскупљења улазница јер се неће исплатити играти за мали број људи, Тарик одговара:

“Ја мислим да ова дистанца и мјере не могу толико дуго опстати. Али, ако нам остану неке навике што се тиче хигијене, то ми је драго. Лјуди, опћенито, не воде рачуна о томе… Не знам колико пута смо играли представу, а пола дворане кашље, кише… Ипак, мислим да ће се људи изборити, након овога доћи ће неки други вирус, па трећи. То је неко вријеме које долази. …не треба устукнути.”

Тарик је најавио да ће у јуну у Загребу играти своју представу о Ћири Блажевићу – “тренеру свих тренера”.

“Ћиро је мој пројекат с којим путујем по свијету. Ћиру у шестом мјесецу играм у Загребу. Нажалост, 15 изведби широм свијета сам отказао, али биће – кад буде”.

На крају гостовања Тарик је упутио честитку муслиманима поводом предстојећег Рамазанског бајрама.

“Бајрам мубарек олсун свим вјерницима, а свима који не славе, а дијеле срећу муслиманских вјерника, желим од срца мира, весеља, просперитета, здравља и осмјеха на лицу”.