Влада Западнохерцеговачке жупаније (ЗХЖ) донијела је на данашњој сједници одлуку о смањењу плаћа прорачунским корисницима за свибањ и липањ ове године.

Предсједник Владе ЗХЖ-а Зденко Ћосић казао је да је ријеч о одлуци из тзв. корона закона, према којој је прорачунским корисницима плаћа смањена за десет, односно 20 посто.

“Та одлука се односи на утврђивање плаћа, односно смањење плаћа прорачунским корисницима за споменута два мјесеца, што је била једна од мјера владе како би се дио средстава могао усмјерити на оне најпогођеније”, рекао је Ћосић.

Влада је утврдила текст Извјешћа о извршењу Прорачуна ЗХЖ-а за прошлу годину те га упутила у даљњу скупштинску процедуру.

Усвојена је и Одлука о критеријима и одобравању исплате средстава утврђених Прорачуном за одгој и образовање дјеце с потешкоћама у развоју те Одлука о пријеносу средстава Студенском центру у Мостару. Износ средстава намијењених за те двије ставке бит ће утврђен након сазнања о точном броју студената, односно дјеце с потешкоћама у развоју.

Такођер је усвојена Одлука о допуни Одлуке о доношењу Програма утрошка средстава за потицање развоја господарства, Одлука о давању сугласности на Финанцијски план Агенције за приватизацију ЗХЖ за 2019. годину, Извјешће о раду Агенције за приватизацију ЗХЖ за 2019. годину и Програм рада Агенције за приватизацију за ову годину.