Њемачке власти покушавају да уђу у траг свима који су присуствовали служби у цркви у Франкфурту овог мјесеца након што је више од 107 људи заразило вирусом корона.

Покрајински министар здравља Кај Клосе се нада да ће идентификација лица која су присуствовала служби у баптистичкој цркви 10. маја помоћи да се заустави ширење вируса.

За сада није јасно да ли је свих 107 заражених присуствовало служби или су то можда лица која су заражена преко оних који су били у цркви.

Цркве у покрајини Хесе, у којој се налази Франкфурт, могу да организују службе од 1. маја након ублажавања мјера рестрикције под условом да се проводе мјере хигијене и заштите.

“Ова ситуација показује како је важно да сви будемо на опрезу и да будемо пажљиви, посебно сада када се мјере рестрикције ублажавају. Вирус је још овдје и наставиће да се шири”, рекао је Клосе.

Број заражених лица у Њемачкој достигао је 178.281, саопштено је из Института “Роберт Кох”. У посљедња 24 сата умрла је 31 особа, па је укупан број жртава инфекције сада 8.247