Са Аеродорома “Никола Тесла” у Београду сутра би требало да буде организован хуманитарни лет за Москву, којим ће се у БиХ вратити њени грађани који су се у вријеме пандемије вирусом корона затекли у Руској Федерацији, а изразили су жељу да се врате кући.

У кабинету члана Предсједништва БиХ Милорада Додика кажу да су им се с позивом за помоћ обратили студенти који студирају у Русији и њихови родитељи, држављани БиХ, како би им било омогућено да се врате кући, с обзиром на то да нема комерцијалних летова из Руске Федерације.

Из кабинета су нагласили да је Влада Републике Српске на иницијативу Милорада Додика обезбиједила хуманитарни лет на релацији Београд – Бањалука – Москва и Москва – Београд – Бањалука.

Из Додиковог кабинета су појаснили да се ради о око 70-ак држављана БиХ, а остатак слободних мјеста биће уступљен држављанима Србије које је пандемија затекла у Руској Федерацији.

Према њиховим ријечима, лет за Москву биће попуњен држављанима Русије који се налазе у БиХ и Србији, а желе да се врате својим кућама, што је организовано у сарадњи са амбасадама Русије у БиХ и Србији.