Фонд здравственог осигурања Републике Српске наставиће све до окончања ванредне ситуације да финансира здравствене услуге за све грађане у јавним здравственим установама без овјеравања здравствене књижице.

Након тога, Фонд наставља да финансира здравствене услуге за осигурана лица у свим здравственим установама које имају уговор са Фондом.

Из Фонда апелују да грађани, ради смањења гужви и спречавања окупљања већег броја људи на једном мјесту, не долазе одмах по укидању ванредне ситуације у пословнице Фонда ради овјере здравствених књижица.

У саопштењу су додали да многе здравствене установе имају техничку могућност да увидом у пословни систем Фонда провјере да ли се осигуранику у континуитету уплаћују доприноси, у случају да се деси да осигураник код себе нема здравствену књижицу.

“Сваки осигураник на интернет страници Фонда може провјерити да ли се за њега редовно уплаћују доприноси за здравствено осигурање”, истакли су у саопштењу.

Из Фонда подсјећају да од 13. марта, с циљем спречавања ширења коронавируса, за све становништво финансирају здравствене услуге без овјеравања здравствених књижица.