Синиша Шакић, који се доводи у везу са убиством Славише Ћулума, предао се Граничној полицији БиХ на граничном прелазу Градина.

Шакић је пјешице из Хрватске ушао у БиХ, гдје се предао припадницима Граничне полиције БиХ.

“Шакић је припадницима Граничне полиције, приликом покушаја уласка у БиХ, дао документа на увид, након чега је провјерама утврђено да је МУП Републике Српске за њим расписао потјерницу”, изјавила је портпарол Граничне полиције Франка Вицан.

Припадници Граничне полиције БиХ предали су Синишу Шакића припадницима Министарства унутрашњих послова /МУП/ Републике Српске на даље поступање, речено је Срни у МУП-у РС.

“Припадници Управе за организовани и тешки криминалитет МУП-а Републике Српске, у сарадњи са надлежним тужилаштвом, предузимају мјере и радње из своје надлежности”, саопштено је из МУП-а Републике Српске.

Министарство унутрашњих послова Републике Српске расписало је потјерницу за два лица која се директно доводе у везу са извршењем кривичног дјела тешко убиство Славише Ћулума у Драгочају код Бањалуке, а један од њих је Синиша Шакић, који је од раније познат полицији.

Славиша Ћулум убијен је 15. маја из засједе на локалном сеоском путу у насељу Драгочај. Он је прије мјесец дана изашао из затвора у Фочи.