У Словенији је у посљедња 24 часа потврђена једна зараза коронавирусом, а није забиљежен ниједан смртни случај, објавила је данас Влада Словеније, чиме је укупан број потврђених зараза од почетка епидемије повећан на 1.469, а број умрлих је 107.

У недјељу је обављено 256 тестирања, што је знатно мање него обично у данима викенда. Просјечно се од понедјељка до петка на дневној бази радило око 1.000 тестирања, а викендом око 500.

Тренутно је 16 људи хоспитализовано, од чега је троје на интензивним одјељењима.

Влада и здравствени радници сматрају да је епидемија стављена под контролу па се настављају релаксације друштвеног живота. Након што је од почетка прошле седмице почела настава у учионицама за прва три разреда, од данас су у клупама и ученици завршних разреда основних школа.

Министарка просвјете Симона Кустец изјавила је за Инфодром да се разматра могућност да се постепено сви ученици од 1. до 8. јуна врате у школе.

Влада ће ове седмице одлучивати о могућности да се у редовни образовни процес, који је до сада текао на даљину, врате и ученици осталих разреда у основним школама, а можда и да почне настава за све средње школе.