На подручју Крајине, од данас послијеподне до прекосутра, могући су обилнији пљускови од 10 до 30 литара по метру квадратном и грмљавински процеси, уз појаву локалних непогода, упозорили су из Хидрометеоролошког завода.

“У наредном периоду бит ћемо под утицајем висинског циклона с центром изнад источне Европе. Уз сјеверно висинско струјање преко наших предјела ће прећи неколико линија нестабилности, дајући пљускове, грмљавинске процесе, а постојат ће услови за локалне непогоде праћене градом и суградицом. Локално ће бити обилнијих пљускова. (10 до 30 л/м²). Зона најчешћих и најјачих нестабилности ће бити сјеверна половина земље (Крајина, Посавина и доње дијелом средње Подриње)”, навели су из Хидрометеоролошког завода РС.

Из бањалучког Одсјека за послове цивилне заштите и професионалне територијалне ватрогасне јединице позивају становништво, правне субјекте и грађане да благовремено предузму све мјере и радње на заштити људи и материјалних добара, те да своје активности на отвореном простору прилагоде најавама метеоролога.