На аеродром Сарајево стигао је авион са хуманитарном помоћи из Уједињених Арапских Емирата (УАЕ).

Ријеч је о веома вриједној помоћи у којој се, између осталог, налази 40 респиратора, те 100.000 тестова на коронавирус.

Прва Дама Дубаија, шеика Хинд, заједно са својим супругом, шеиком Мохамед Бин Рашбид Ал Мактоум, породицом и пријатељима донира грађанима БиХ значајну медицинску помоћ у тренуцима пандемије COVlD—19.

Медицинска помоћ која долази приватно од владара Дубаија је селектирана на основу анализе њихових представника за коју се сматра да је најнеопходнија у клиничким центрима, болницама и осталим медицинским установама у току пандемије, саопштено је у допису представника краљевске породице који су доставили помоћ.

Ова помоћ још једном показује несебичну подршку Владара Дубаија према грађанима БиХ у најтежим тренуцима кроз које пролазе и они сами.

Авион Боинг 747-400 који је дио флоте приватног оператера Владе Дубаија на сарајевски аеродром допремио је помоћ вишемилионске вриједности а директор Емиратес Гроуп, Сшеик Ахмед бин Саид Ал Мактоум. у чијем саставу поред Емиратес Аирлинеса је Fly Dubai Dubai Air Wing одобрио је да све трошкове летова, логистике и транспорта сноси компанија чиме је краљевска породица још једном показала пријатељски однос према грађанима БиХ.

Жеља Прве Даме Дубаија је да донација буде распоређена равноправно према свима народима у БиХ.

Avion sa humanitarnom pomoći dočekali su zvaničnici resornog ministarstva i Vijeća ministara BiH s delegacijom Tima za krizne situacije MVP-a BiH.