Римски Колосеј, најпознатија талијанска туристичка атракција, поновно ће бити отворен за посјетитеље од 1. липња, готово три мјесеца након што је затворен због пандемије коронавируса.

Управа археолошког парка у чијем су саставу Колосеј и Римски форум у најави поновног отварања навела је како су протеклих неколико мјесеци “обавијени надреалном тишином” за њих били веома тешки.

Посјетитељи Колосеја убудуће ће се морати предбиљежити, носити маске, а на улазу ће им мјерити тјелесну температуру. Улазит ће сваких 15 минута у скупинама у којима ће бити до 14 особа.

Они који желе посјетити Римски форум морат ће се придржавати стриктног распореда кретања кроз археолошке остатке што може трајати између 30 минута и два и пол сата.

Стандардна цијена улазница и даље ће бити 16 еура с тим да ће се карте за поподневне обиласке које ће вриједити од 14 сати моћи купити по цијени од 9,5 еура.

Као и други талијански споменици и музеји Колосеј и Римски форум затворени су 8. ожујка. Те је знаменитости прошле године обишло више од 7,5 милијуна посјетитеља.