У Јужној Кореји данас је потврђено 40 нових случајева заразе коронавирусом, што је највећи дневни скок у посљедњих скоро два мјесеца, што је позвало на узбуну у тој земљи јер се милиони дјеце враћају у школске клупе.

Већина нових случајева откривена је у густо насељеном градском подручју Сеула, гдје се званичници труде да зауставе пренос вируса који је повезан с ноћним клубовима, караоке баровима и складиштем за е-трговину. Три од 40 нових случајева повезани су са доласцима из иностранства.

Активно праћење и тестирање стабилизовало је епидемију у Јужној Кореји посљедњих мјесец дана, што је омогућило властима да попусте рестриктивне мјере.

Међутим, константан пораст броја нових случајева ЦОВИД-19 у главном граду Сеулу посљедњих седмица изазвао је забринутост, али званичници нису одустали од поступног поновног отварање школа. Средњошколци старијих разреда су се прошле седмице вратили у клупе, а очекује се да ће се у сриједу у школу вратити и више од два милиона млађих средњошколаца, основаца и дјеце предшколског узраста.

Јужна Кореја до сада је потврдила укупно 11.265 случајева заразе коронавирусом, док је од посљедица заразе преминуло 269 људи.