Страх због пандемије коронавируса осјетила су и дјеца у нашој земљи, посебно она која живе у урбаним дијеловима, због забране изласка. За дјечаке у Корају нема страха. Свој кутак за бијег од свакодневице направили су усред шуме.

Ово је прича о два брата из Кораја.

Десетогодишњи Сулејман и његов млађи брат Селмир се по много чему разликују од својих вршњака. Током пандемије, њихова свакодневица се своди на праћење онлине наставе, а након тога помажу родитељима у пољопривреди. Бијег су пронашли у шуми гдје, кажу, нема никаквих вируса.

“Да, уживам. Сједим овдје, печем кобасице, месо. Не бојим се ни короне, неће овдје корона, не брини”, каже Сулејман Коњић.

Док Сулејман каже да није било тешко све то направити, јер је било воље, његов брат другачије мисли. Шуму су очистили од лишћа да би, како кажу, спријечили било какав пожар.

“Прво смо направили овај шатор, па смо онда почели правити камин, па онда степенице урадили. У плану је да направимо овдје шупу за дрва, некако ћу поравнати”, каже Сулејман Коњић.

“Било је тешко док смо доносили грађу. Направили смо ову кућицу да можемо ту да се играмо”, каже Селмир Коњић.

Кућицу су, кажу дјечаци, направили без помоћи одраслих. Током наше посјете, Сулејмана и Селмира смо затекли како помажу родитељима у берби јагода. Додају да имају телефоне и таблете, али им користе само за праћење онлине наставе. Вријеме за игру проводе у природи.