У пожару који је синоћ избио у горажданском насељу Богушићи изгорјела је породична кућа браће Реџепа и Омера Тање. У тренутку пожара обје породице су биле у кући, а само пуком срећом избјегнуте су теже посљедице.

Реџеп Тањо задобио је мање опекотине на руц,и а помоћ му је указана у Ургентном центру Кантоналне болнице.

“Негдје око 23 сата чуо сам код брата неку буку, мислио сам да има госте. Кад сам изашао на веранду, видио сам пламен. Брат Реџо био је на тераси заробљен, узео сам мердевине и помогао му да сиђе. Задобио је опекотине, смјештен је у болници. Ватрогасци су гасили пожар цијелу ноћ”, казао је Омер Тањо.

Истиче да ће бити принуђени пронаћи привремени смјештај јер је на стамбеном објекту причињена велика штета.

“Комшије су нудиле смјештај и синоћ. Комплетан намјештај, све што је било на спрату је изгорјело, нема крова ни плафона. Прозори су се истопили. Нисмо ово у могућности санирати, ја сам пензионер, додао је.

Помоћ су данас обећали представници градске управе који су били на лицу мјеста.

“Пожар је заиста направио велику штету на горњем спрату и крову, а евидентна је и у приземљу. Ми ћемо одмах послати комисију да ово сними јер јако је лоше вријеме и санација мора почети већ од сутра. Ми ћемо додијелити одређена средства у складу с нашим могућностима. Упутит ћемо и захтјев према Кантоналном штабу цивилне заштите да и они суфинансирају а по досадашњој пракси, увијек су излазили у сусрет. У кратком времену, ово је пета кућа која је горјела и углавном су узроци људски фактори, мало и немарност, али шта је ту је. Битно је пружити помоћ како бисмо олакшали овим људима и створили им услове да могу наставити живјети у овој кући”, казао је градоначелник Горажда Мухамед Рамовић.

Подршка породицама Тањо неће изостати ни од Мјесне заједнице из које су данас обећали помоћ у виду акције чишћења згаришта а потом и за финансијску помоћ.