Свих 20 клубова Премиер лиге једногласно су усвојили одобрење повратка нормалним тренинзима, што је још један значајном корак ка наставку сезоне чим то буде могуће.

“Акционари Премиер лиге данас су једногласно изгласали наставак контактних тренинга, што представља још један корак ка поновном покретању сезоне Премиер лиге, када то буде сигурно. Екипе су сада у стању да тренирају као група уз смањење сваког непотребног блиског контакта. Приоритет Премиер лиге је здравље и добробит свих учесника. Постоје строги медицински протоколи који ће осигурати да тренинг терени буду најсигурније могуће окружење, а играчи и особље наставиће да се тестирају на КОВИД-19 два пута седмично“, наводи се у саопштењу Премиер лиге.

Тако је договорена друга фаза протокола за повратак тренинзима након консултација са клубовима, играчима, менаџерима, Удружењем професионалних фудбалера и Владом.

“У току је расправа о термину наставка сезоне, када то услови дозволе“, закључили су из Премиер лиге.

Најјача енглеска фудбалска лига прекинута је 13. марта због пандемије коронавируса након 29 одиграних кола. У том тренутку лидер је био Ливерпул са чак 82 бода, 25 више од другопласираног Манчестер Ситија.