Ногометни савез БиХ викенд 13. и 14. липња навео је као крајњи рок за наставак ногометне сезоне, а да би се донијела одлука о евентуалном наставку или прекиду сезоне чекају се одговори мјеродавних ентитетских тијела.

С обзиром на различите информације мјеродавних кризних стожера и различита тумачења одлука о ублажавању рестриктивних мјера, Ногометни савез БиХ упутио је писане захтјеве према мјеродавним ентитетским тијелима како би могао донијети одлуку о наставку ногометне сезоне.

“Када се заприме писане одлуке и одговори о статусу мјера на околности епидемије коронавируса у нашој земљи, Извршни одбор Ногометног савеза БиХ промптно ће дјеловати и донијети званичну одлуку о наставку или прекиду натјецања која се организирају под окриљем кровне куће ногомета у Босни и Херцеговини”, приопћено је из Ногометног савеза БиХ.

У приопћењу се наводи како су до сада подузете све неопходне активности, правне радње и процедуре, те су испоштоване препоруке Уефе и надлежних тијела, што је предувјет за организацију утакмица на бх. стадионима.

“Све анализе показале су да почетак натјецања иза викенда 13./14. 6. 2020. није реално проведив због низа објективних разлога и натјецање није могуће наставити и реализирати да би се исто окончало до прописаног рока који је постављен од УЕФА (2. 8. 2020.)”, наводе из Ногометног савеза БиХ.

Премијер лига БиХ прекинута је прије више од два мјесеца, након 22 одиграна кола. У тренутку прекида на љествици је прво Сарајево с 45 бодова, слиједе Жељезничар (42), Зрињски (38), Борац (36), Тузла Cити (35) итд.