Четири особе из три клуба биле су позитивне на коронавирус у посљедњем низу тестова које је провела енглеска Премиер лига.

Из Премиер лиге су објавили како је у понедјељак и уторак тестирано 1.008 играча и особља клубова на КОВИД-19, при чему су четири особе из три клуба била позитивна.

“Играчи или особље клубова који су позитивни на коронавирус морат ће у самоизолацију”, објавили су из лиге.

У Енглеској је прије евентуалног покретања ногомета проведено укупно 2.752 теста, а до сада је забиљежено 12 позитивних резултата.

Двадесет клубова енглеске Премиер Лиге у сриједу су “једногласно” изгласало наставак тренинга с допуштеним контактом, што је важан корак према наставку првенства.

Тренинзи без контакта и у мањим скупинама од по пет играча допуштени су од прошлог тједна, али сада ће клубови “моћи тренирати колективно (до десет играча) при чему су допуштени ближи контакти с циљем одузимања лопте, али се и даље ограничава непотребна физичка близина”, наводи се у приопћењу Премиер Лиге.

У Енглеској није одиграна нити једна утакмица од ожујка када је пандемија коронавируса блокирала спорт у цијелом свијету, подсјећа Хина.