Пиеро Аусилио, директор Интера казао је да се за Лаутара Мартинеза интересују многи клубови, прије свих Барселона, ​​али да једини начин на који он може отићи плаћање ослобађајуће клаузуле.

У уговору са аргентинским репрезентативцем постоји ослобађајућа клаузула вриједна 111 милиона еура, али она се може активирати само током неколико седмица и мора бити плаћена одједном. Обје ове чињенице представљају проблеме које је Барселона до сада сматрала непремостивима, па покушавају преговарати о споразуму који укључује размјену играча и одређени новчани износ.

“Стварност ситуације с Мартинезом је таква да постоји само један пут који га може одвести из Интера, а то је да се плати ослобађајућа клаузула. То је клаузула за коју сви знају, нема смисла било шта скривати. Клаузула је тешка јер има одређених рокова и врло прецизних захтјева“, рекао је а Аусилио за Скај Спорт Италија и додао:

“Прво и најважније, клаузула истиче почетком јула, тако да не траје дуго. То је тренутно једини могући начин да Мартинеза не видимо у Интеру сљедеће сезоне. Не расправљамо о Мартинезу ни са ким, јер се једноставно ослањамо на њега, он је важно средство клуба и не заборавимо да има још двије године уговор са Интером. Немамо намјеру да продајемо своје најбоље играче, већ да се појачамо.“

Барселона се највише спомиње као клуб који жели Мартинеза, али Челзи и Манчестер Јунајтед се такођер повезани с нападачем.

“Многи клубови су нас контактирали како бисмо разговарали о Мартинезу. Међу њима, најконкретнија је Барселона. С њима имамо пријатељски и срдачан однос. Нећу скривати ​​ништа од тога, баш као што Барселона добро зна које су наше намјере. Интер нема намјеру продати Лаутара Мартинеза. Постоји клаузула и то је једина опција. Мислим да сам био јасан“, закључио је Аусилио.

Сјајни 22-годишњи нападач стигао је у Интер 2018. године из аргентинског Расинга. За италијански клуб Мартинез је одиграо 66 такмичарских утакмица и постигао 25 голова. У дресу репрезентације Аргентине наступио је 17 пута уз девет погодака.