Два фудбалера Фулама и један Блекбурна били су позитивно на тестирању на нови коронавирус.

Из Блекбурна су објавили да је COVID-19 установљен код капитена Елиота Бенета, након што је на тестирању прошлог петка био негативан.

“Осјећам се добро и здраво. Надам се да ово шаље позитивну поруку заједници да можда многи људи имају или су имали вирус без да су осјетили симптоме. Очигледно никада не бих ни сазнао да сам заражен да се нисмо вратили на тренинг и радили тестове, јер се осјећам добро и немамо никаквих симптома“, рекао је Бенет за клупску интернет страницу.

Из Фулама су потврдили да су два играча била позитивна на тесту, али нису открили о коме се ради.

Позитивни случајеви Covid-19 у клубовима енглеског Чемпионшипа откривени су након што су обављени тестови на 1.030 играча и тренера од понедјељка до сриједе. Тројица играча ће морати у самоизолацију на седам дана прије него што се врате тренинзима уочи евентуалног наставка сезоне.

Од 8. марта није одиграна нити једна првенствена утакмица, а пет дана касније сезона у другом рангу енглеског фудбала је прекинута због пандемије коронавируса. У тренутку прекида, након 37 одиграних кола, прва два мјеста на табели, која воде директно у Премиер лигу, држали су Лидс Јунајтед са 71 и Вест Бромвич Албион са 70 бодова.