У Градској управи Горажде потписан је уговор о набавци и испоруци 35 пластеника од 50 метара квадратних и система за наводњавање са монтажом за потребе пољопривредних произвођача са подручја Горажда.

Уговор су потписали градоначелник Мухамед Рамовић и власник фирме „Пластеници – Прометал“ из Грачанице Ермин Грбић. Ријеч је о пројекту подршке развоју пластеничке производње, за који је средства у износу нешто већем од 52.000 КМ обезбједила Влада ФБиХ, док је Град Горажде путем јавног позива извршио одабир корисника.

Градоначелник Рамовић подсјетио је да су право за учешће у пројекту имале социјално и материјално угрожене особе и младе особе са подручја Града Горажде, које посједују властито пољопривредно земљиште или њихови ужи чланови породице, као и земљиште изнајмљено у закуп у непосредној близини стамбеног објекта у којем станују.

Истакао је да је интересовање пољопривредника било изнад очекиваног.

Аплицирало је 76 пољопривредника што нас је јако изненадило, обзиром да се прошле године за расписаних 20 пластеника јавило 19 пољопривредника. Значи да у овој години имамо велико интересовање људи да се баве пољопривредом што нам је веома драго. Са компанијом из Грачанице први пут сарађујемо, а обавеза пољопривредних произвођача, њих 35 који су прошли на јавном позиву јесте учешће са 10 посто – истакао је градоначелник Горажда.

Додао је да је расписан нови јавни позив за додјелу још једанаест пластеника пољопривредницима.

Из фирме „Пластеници – Прометал“ најавили су да ће посао обавити у наредним данима.

-Наша фирма послује у оквиру фирме Нермарис д.о.о и један смо од водећих произвођача пластеника у БиХ. Овај пројекат ће бити имплементиран у наредних десетак дана а ради се од 35 пластеника површине по 50 м2. Вјерујемо да ће у будућности бити још оваквих и сличних пројеката – казао је власник фирме „Прометал –пластеници“ из Грачанице Ермин Грбић.