Такмичење у италијанској фудбалској Серији А наставиће се 20. јуна утакмицом Торина и Парме.

Фудбалски савез Италије објавио је данас распоред утакмица и документ у коме се наводе стриктна правила за наставак такмичења. Једна од обавеза биће да екипе у различито вријеме улазе и излазе на терен, као и да на стадиону током утакмице може да буде највише 300 људи, заједно са екипама, запосленима у организацији и новинарима.

Од 20. јуна утакмице ће се играти скоро свакога дана до 2. августа.

Планирано је да се утакмице играју без публике, али се разматра могућност да се од јула дјелимично отворе стадиони за навијаче.

Првенство ће се наставити са четири утакмице које су у марту одложене због пандемије коронавируса, прије него што је прекинуто такмичење.

Утакмица Верона-Каљари играће се такође 20. јуна, а дан касније на програму су мечеви Аталанта-Сасуоло и Интер-Сампдорија.

Остало је да се одиграју 124 утакмице у Серији А, које ће бити одигране за 43 дана. Већина утакмица играће се у вечерњем термину, а најраније утакмице почеће у 17.15, због великих врућина у Италији које се очекују у јулу и августу. Остали термини су 19.30 и 21.45.

Јувентус је први на табели са бодом више од другопласираног Лација, а Интер на трећем мјесту има девет бодова мање од водећег и утакмицу мање. Црно-бијели јуре девету узастопну шампионску титулу у Серији А.

Јувентус и Лацио ће играти 20. јула.