Стање на цестама у 07 : 55 сати

Мокар или влажан коловоз, као и повећана опасност од одрона, карактеришу саобраћајну ситуацију у већем дијелу БиХ. Магла и ниска облачност смањују видљивост на дионицама у котлинама и уз ријечне токове. Савјетујемо опрезнију вожњу, прилагођену тренутним увјетима и стању на путевима.

На магистралном путу Сребреник-Орашје обустављен је саобраћај кроз тунел Орманица. Сва возила из правца Тузле и Сребреника преусмјерена су обилазницом у непосредној близини тунела, док су возила из правца Орашја и Градачца преусмјерена на алтернативни правац (раскрсница Орманица-раскрсница Вучковци-Срнице-Буква-регионални пут (Р-461) према Сребренику). Путничка возила могу користити и саобраћајницу Срнице Доње-Шпионица.

На магистралном путу Зеница-Немила (кроз тунел Врандук) од 05 до 21 сат саобраћа се двосмјерно. Од 21 сат до 00:30 сати возила се пропуштају наизмјенично, док је од 00:30 до 05 сати саобраћај кроз тунел обустављен. За вријеме обуставе возила до 7,5 тона укупне масе могу користити обилазницу кроз насеље Тетово, а возила изнад 7,5 тона алтернативне правце Добој-Шићки Брод- Сарајево и Жепче-Завидовићи-Олово-Сарајево.

Због санационих радова у тунелу Винац, на магистралном путу Јајце-Доњи Вакуф, саобраћај је обустављен и преусмјерен на обилазницу око тунела.

За данас је најављен почетак радова на санацији моста преко ријеке Љубине, на путном правцу Олово-Семизовац. За вријеме радова у функцији ће бити обилазница у непосредној близини (наизмјенично пропуштање возила).

Због радова на санацији моста преко ријеке Тиње, у мјесту Дреник (на путу Сребреник-Шићки Брод), саобраћа се наизмјенично-једном траком (постављени семафори).

Због радова на санацији моста на дионици аутопута А-1 Високо-Какањ (код мјеста Добриње), саобраћа се двосмјерно, супротном коловозном траком.

На регионалном путу Црна Ријека-Мркоњић Град (Бјелајце) због санационих радова сваки дан, осим недјеље, саобраћај је обустављен у времену од 08 до 16 сати.

На граничним прелазима задржавања нису дужа од 30 минута, саопштено је из БИХАМК-а.