У Црној Гори регистровано је нових 17 случајева коронавируса, а тестирано је укупно 243 узорка, казали су из Института за јавно здравље Црне Горе.

“Један случај је импортован из Босне и Херцеговине, шест су контакти претходно позитивних случајева, док се код 10 обољелих за извором инфекције трага. У Подгорици је регистровано девет нових случајева, у Пљеваљима четири, Тивту два, Херцег Новом и Рожајама по један”, казали су из Института.

Васпитачица у вртићу у Тивту заражена коронавирусом

Јавна предшколска установа “Бамби“ у Тивту обуставила је пријем дјеце, јер је једна од васпитачица позитивна на коронавирус.

Директорица вртића Катарина Херцеговац казала је да ће епидемиолошке службе спровести сва потребна тестирања у тој предшколској установи .

“Након извршеног тестирања синоћ око 23 сата потврђено је присуство вируса Цовид-19 код једне васпитачице из васпитне јединице Тиват, ЈПУ “Бамби”. И даље ћемо спроводити све епидемиолошке мјере према плану епидемиолога, као што смо радили и до сада. До спровођења контрола, тестирања свих контаката и свих осталих неопходних корака, вртић неће радити”, казала је Херцеговац.

У Црној Гори су од средине јуна регистрована 174 случаја коронавируса.