У Словенији је у посљедња 24 сата на вирус корона тестирано 1.198 особа, те потврђен 21 нови случај заразе, осам више него дан раније, потврдила је словеначка Влада.

Словеначки министар здравства Томаж Гантар рекао је да се вјероватно може очекивати пооштравање мјера на граници са Хрватском, а можда и са Мађарском.

Он је навео да се траже рјешења јер ситуација није најбоља ни у Словенији, а ни у Хрватској, преноси ХРТ.

По његовим ријечима, током дана или сутра ће бити бити донесен нови правилник о поступањима на граници, а размишљају и о поновном увођењу карантина за странце који улазе у Словенију.

Још се одлучује на чије држављане то да се односи.

На конференцији за новинаре речено је да ситуација у Словенији није добра, те да пуно људи одлази у Хрватску, БиХ и Србију. Поново ће се увести карантинске мјере, да ће Влада обезбиједити да сви путници буду информисани о одлуци о карантину на граничном прелазу, и они који долазе од тамо одмах морају бити одведени на мјесто које ће навести.

У Словенији је тренутно хоспитализовано девет пацијената због Ковида-19, што је један више него претходни дан, али ниједно није потребно интензивно лијечење.

Укупан број потврђених зараза од почетка епидемије са посљедњим подацима повећан је на 1.634, док број умрлих међу зараженима и даље остаје 111, јер није било нових смртних случајева међу зараженим особама.