Национално координационо тијело за заразне болести у Црној Гори увело је нове рестриктивне мјере за Гусиње и Беране због повећаног броја обољелих од коронавируса.

На територији општине Гусиње забрањује се напуштање објекта становања од 18 сати до 5 сати ујутро.

“Забрањен је и рад угоститељских објеката као и јавни и путнички саобраћај из општине и ка општини осим хитних случајева и редовних радних активности”, наводи се.

У Гусињу и Беранама од вечерас забрањују се окупљања у затвореним и на отвореним јавним мјестима, док се вјерски обреди у црквама и џамијама морају одржавати без присуства грађана. Забрањен је превоз у путничком моторном возилу више од два одрасла лица и кретање и задржавање више од два лица на отвореном јавном мјесту, осим чланова заједничког домаћинства и лица која обављају редовне радне задатке.

“Обавезно је коришћење заштитних маски у затвореном и на отвореном јавном мјесту осим у објектима становања. Забрањена су окупљања у објектима становања лицима која нијесу чланови заједничког породичног домаћинства. Обавезан је прекид рада установа предшколског васпитања”, казали су у Националном координационом тијелу.

У Гусињу је до сада регистровано 14 заражених коронавирусом, док је у Беранама 32 обољелих. Укупан број заражених коронавирусом у Црној Гори је 289 особа.