Меморијални пројекат „Што те нема”, умјетнице Аиде Шеховић, данас ће бити постављен у Меморијалном центру Сребреница-Поточари поводом обиљежавања 25. годишњице геноцида над Бошњацима ”СЗ УН-а” Сребреница, којег су у јулу 1995. године починиле војне, полицијске и паравојне формације из РС и Србије.

Пројекат је направљен од филџана у који се у знак сјећања на жртве геноцида из 1995. године сипа кафа.

Један од филџана који ће бити дио поставке биће посвећен Мустафи Хрустићу. Филџан ће поставити његове унуке Амина (9) и Адна (12) које су се родиле и живе у Сребреници.

”Ми нашег дједа знамо само преко фотографија, јер је убијен у геноциду. Нажалост, нисмо га успјеле упознати. Ми ћемо чувати преко слика сјећање на дједа. Често долазимо у Меморијални центар, обиђемо мезар и проучимо Фатиху”, рекле су Амина и Адна које су прије двије године добиле брата, који је добио име по дједу Мустафи.

”Поред филџана за њиховог дједа оне ће поклонити за поставку још пет филџана за моје амиџе и амидижиће. Сви они су убијени у геноциду. Поред мезара мог оца су и мезарови амиџе и његовог сина”, истакао је Дамир Хрустић, отац дјевојчица и додаје да је битно да се чува сјећање и истина:

”Амина и Адна су довољно велике да знају шта шта се десило њиховом дједу. Нажалост, нису имале прилику да га упознају, ускраћено им је да памте оне дјечије тренутке проведене с дједом. Ја сам сину одлучио дати име по мом оцу. Сјећање на наше вољене морамо чувати док смо живи, и никад не заборавити како нам се опет не би поновило”.

Мустафа Хрустић укопан је у мезарју Меморијалног центра Сребреница-Поточари 2005. године.