Учесници Марша мира 2020 у 18.00 сати стигли су у Меморијални центар Поточари, како би својим присуством одали почаст жртвама геноцида у Сребреници.

”Марш мира” ове је године, због специфичне епидемиолошке ситуације, умјесто из Незука у сриједу ујутро кренуо са Црног врха. Учесници су до уласка у Поточаре, у групама мањим од 50 учесника, препјешачили стотињак километара.

Јуче, другог дана марша, њих педесетак упутило се из Жепе према Сребреници, на пут дуг око 60 километара, како би Маршем мира између двије ратне “заштићене зоне” сачували сјећање на страдања и присуствовало обиљежавању 25. годишњице геноцида 11. јула у Поточарима.

Број учесника, због пандемије коронавируса и мјера заштите становништва, ове године је ограничен, уз поштивање свих здравствених препорука.

”Марш мира”, који се у оквиру обиљежавања годишњице геноцида почињеног у Сребреници организује од 2004. године, одржава се како би се сачувало сјећање и одала почаст свима онима који нису преживјели пут смрти у јулу 1995. године те исказало поштовање преживјелима.