Град Сарајево је на Хуму, Табији и Вијећници заставе Босне и Херцеговине спустио на пола копља поводом 25. годишњице геноцида у Сребреници.

Градоначелник Сарајева Абдулах Скака изјавио је да је то морална и људска обавеза којом морамо исказати поштовање жртвама,

Он је навео и да су се тачно у 12 сати симболично огласиле сирене за престанак опасности у трајању од једне минуте на подручју свих опћина Кантона Сарајево те у градовима и опћинама у другим кантонима ФБиХ.

У мезарју Меморијалног центра Сребреница – Поточари данас је клањана џеназа-намаз и обављен укоп девет жртава геноцида почињеног 1995. године у Сребреници.

У Меморијалном центру у Поточарима до сада су, с данашњих девет, укопане 6.652 жртве геноцида, а трага се за још више од хиљаду убијених становника Подриња.

Посмртни остаци жртава геноцида пронађени су на око 150 различитих локалитета, од чега је више од 70 масовних гробница.

Најмлађа досад укопана жртва у Поточарима је новорођенче, дјевојчица Фатима Мухић, а најстарија Шаха Измирлић, рођена 1901. године.

Пред судовима у региону и Хаагу за злочине почињене у Сребреници до сада је осуђено 47 особа, на више од 700 година затвора, а изречене су и четири доживотне казне затвора.