Млади љекари Универзитетског клиничког центра Републике Српске (УКЦ РС) обратиће се данас јавности како би позвали грађане да се придржавају препорука ради спречавања ширења вируса корона јер је његова непредвидивост највећа опасност, а тренутак непажње некоме може да уништи живот.

Млади љекари ће у 11 сати испред улаза у Централни медицински блок искористити прилику да позову грађане РС, посебно млађа лица, да носе заштитне маске у затвореним просторијама, али и на отвореном, да врше редовну дезинфекцију, те да смање социјалне контакте.

Млади љекари, како је саопштено, желе да упуте апел с обзиром на чињеницу да се број заражених свакодневно повећава, те да је ситуација веома забрињавајућа, посебно јер се повећава број пацијената са тежом клиничком сликом, као и пацијената млађе животне доби који дишу уз помоћ апарата за механичку вентилацију.

Из УКЦ-а су поручили да ће млади љекари искористити прилику да са јавности подијеле властита искуства у вези са борбом против вируса корона, као и да савјетују грађанима да избјегавају велике скупове како не би дошло до поновног оптерећења здравственог система и прилива великог броја инфицираних.