У Флориди је данас забиљежен највећи дневни број позитивних случајева коронавируса у било којој држави Сједињених Држава од почетка пандемије.

Према подацима Државног уреда за здравство, чак 15.299 особа у посљедња 24 сата је било позитивно на ЦОВИД-19, чиме је укупан број у Флориди порастао на 269.811.

Претходно је Калифорнија имала највећи број дневних случајева, када је прије четири дана потврђено 11.694 заражених новим коронавирусом. У Нјујорку је 15. априла било 11.571 особа позитивних на ЦОВИД-19.

Нови бројеви долазе на крају тмурне, рекордне седмице у Флориди, са 514 смртних случајева. Данас је забиљежено још 45 смртних случајева.

Током маја и јуна, држава је поновно отворила већи дио своје економије с одређеним ограничењима. Тестирање се повећало, али постотак људи који су позитивни драматично је порастао. Прије мјесец дана, мање од пет посто тестова дневно било је позитивно, а током ове седмице дневни просјек је прелазио 19 посто.

САД је најпогођенија земља глобалном пандемијом коронавируса са до сада регистрованих преко 3,25 милиона заражених. Од посљедица заразе, према посљедњим подацима Универзитета Джонс Хопкинс, преминуло је 134.898 особа.