Изложба “Драги мој Босанац и Херцеговац” босанскохерцеговачке сликарке, графичке дизајнерке и илустраторке Алисе Телетовић биће отворена данас у галерији “Мак” Музеја књижевности и позоришне умјетности БиХ.

Ријеч је о изложби радова којима Телетовић одражава унутрашњи дијалог, оно о чему дуго размишља и примјећује у друштву око себе, а вријеме короне је отворило Пандорину кутију.

“Моје слике у изолацији одражавају мој унутрашњи дијалог. Сврха нашег постојања, ко смо ми и коме припадамо? Боли ли све људе као што боли мене, јако и дубоко, наша неприпадност, отуђење, нељубав и нечовјечност. Вријеме је да изађемо из наше кутије у којој смо, вријеме је да проширимо видике, научимо нова знања, образујемо се и увидимо да смо годинама заточени, а да нам стварна реалност живота промиче”, истакла је ова умјетница.

Алиса Телетовић дипломирала је 2000. године на РМИТ универзитету у Мелбурну, гдје је студирала ликовну умјетност, електронски дизајн и медије. Чланица је Удружења ликовних и примијењених умјетника БиХ, Напретка те УЛУБИХ-а. Иза себе има двадесетак самосталних изложби. Лауреаткиња је низа признања и награда.