Мјере заштите од ширења коронавируса донијеле су и нова правила рада за бројне занатске дјелатности. Један требињски фризер олакшао је свакодневни рад и смањио гужву у свом салону.

Вријеме кронавируса потпуно мијења неке ствари, привремене мјере које су донесене, посебно оне за затворени простор, морају се поштовати. Тако су људи из једног требињског фризерског салона дошли на идеју да направе апликацију преко које можете заказати шишање.

ДРАЖЕН МИЛИШИЋ, фризер Требиње

“Ево, овако изгледа та апликација, конкретно ова моја, у овом пољу на падајућем менију изаберете неки датум који вас занима и када га одаберете прикажу вам се сви слободни термини. Изаберете један термин од тог дана.”

Од почетка пандемије корнавируса многи предузетници су се сусрели са проблемом, како даље пословати. Срђан Пажин, Бојан Сулавер и Дражен Милишић дошли су на идеју да направе апликацију.

ДРАЖЕН МИЛИШИЋ, фризер Требиње

“…па смо са једним нашим заједничким пријатељем из Бања Луке ступили у контакт, који нам је направио ту апликацију да буде што једноставнија, да што више људи може да је користи, с обзиром да знамо да старија популација не користи интернет, паметне телефоне.”

Са три клика на паметном телефону можете заказати свој термин код фризера. Муштерије су прихавтиле ову апликацију која одлично функционише, без окупљања људи у салону и оно што је додатно битно, муштерије не губе вријеме како би дочекали свој ред.

НИКОЛА МИЉКОВИЋ, Требиње

“Мислим да је ова апликација права ствар, прави корак. Што се тиче заказивања, доста ослобађа времена и фризерима и гостима који с времена на вријеме наиђу и на гужве, које не иду у прилог ни једнима нити другима.”

ЗОРАН БАБИЋ, Требиње

“У овом времену, када свако груписање није пожељно, најава на апликацију када могу доћи на шишање је допринос здрављу људи који су овдје. Не улазим у неке гужве и пуно је унаприједила рад овог салона.”

Коронавирус, свјетско зло, донио је и неке позитивне ствари у животу људи, у самој њиховој организацији и много бољем организовању времена. Милишић најављује да ће и када пандемија буде иза нас и даље користити апликацију, како би што боље организовао своје вријеме и вријеме муштерија.