Уругвајски фудбалер Луис Суарез вјерује да је Барселона сама крива што им је пехар Ла Лиге измакао из руку. “Барсин“ нападач признаје да је освајање титуле шампиона Шпаније сада практично немогуће.

Два кола прије краја првенства Барселона заостаје за Реал Мадридом четири бода, па је “краљевском клубу“ за овјеру титуле потребна још једна побједа.

Изабраници Квикеа Сетијена у тренутку прекида сезоне били су лидери и практично имали шампионски пехар у рукама. Но, у три од посљедњих седам утакмица “блауграна“ је просула бодове, што је највећи ривал знао искористити.

“У лиги морате бити самокритични, сами смо дозволили да нам пехар побјегне. Свјесни смо да је све зависило од нас и не проналазимо изговор. Сада, због нашег поноса и престижа морамо побиједити у преостале двије утакмице, а затим се потпуно фокусирати на једини пехар за који се можемо борити, а то је Лига шампиона. Ако будемо играли на нивоу због којег смо у овом клубу, онда се можемо носити са било којим противником. Сваки неуспјех може бити скуп, тако да морамо бити веома опрезни и требамо све снаге да бисмо успјели доћи до пехара Лиге шампиоа“, казао је Суарез за “Мундо Депортиво“.

Овом изјавом Суарез је, за разлику од предсједника клуба Жозепа Марија Бартомеуа и дефанзивца Жерарда Пикеа, одбио пронаћи било какво оправдање за губитак титуле. Наиме, Бартомеу и Пике су у посљедње вријеме често кривца за неуспјех Барселоне тражили у ВАР-у.

Фудбалери Реал Мадрида у четвртак увечер имају прилику да побједом против Виљареала, коло прије краја Ла Лиге, осигурају 34. наслов шампиона Шпаније.