Данас ће у Бањалуци бити презентован почетак рада Интегрисаног здравственог информационог система (ИЗИС) и прве електронске картице за осигуранике.

Како је најављено, промоција ће бити одржана у 11.00 часова у просторијама Фонда здравственог осигурања Републике Српске.

Од понедјељка, 17. августа, ИЗИС ће почети да се примјењује у Болници Градишка, те домовима здравља Градишка, Србац и Козарска Дубица.

Осигураници са подручја ових општина први ће у РС добити и електронске картице, умјесто досадашњих здравствених књижица.

Из Фонда здрваственог осигурања саопштено је да ће Вишковић уручити прву електронску картицу породици Видовић из Козарске Дубице која је прије 13 година донирала органе свог настрадалог сина, чиме су спасили пет живота.

Планирано је и да буде одржана кратка презентација о ИЗИС-у и прикаже практична примјена електронске картице, а догађају ће присуствовати и директори здравствених установа у којима од понедјељка почиње примјена ИЗИС-а, као и представници локалних власти Градишке, Српца и Козарске Дубице.

Догађај се организује у складу са хигијенско-епидемиолошким мјерама, истакли су из Владе РС.ž

Премијер Републике Српске Радован Вишковић присуствоваће овом догађају.