Скупштина КС: Изабрани предсједавајући и чланови двије скупштинске комисије

Заступници Скупштине Кантона Сарајево су на мјесто предсједавајућег Законодавно-правне комисије именовали самосталног заступника Аљошу Чампару, а Самира Суљевића (СДП) на мјесто замјеника предсједавајућег.

На позиције чланова комисије, именовани су: Харис Захирагић (СДА), Вилдана Бешлија (НС), Сакиб Касаповић (НИП), Алма Хасанбеговић (НС) и Мирсад Дуповац (СДП).

У комисију за сигурност именовани су: Елведин Окерић (НиП – предсједавајући), Вибор Ханџић (НС – допредсједвајаући), Аљоша Чампара (самостални), Игор Стојановић (СДП), Фаик Шпаго (НиП), Реџо Лемезан (НС) и Мухамед Будимлић (СДП).

Измјене Закона о надлежностима органа власти Кантона Сарајево у области заштите и спашавања људи и материјалних добара од природних и других несрећа скинуте су с дневног реда на иницијативу заступнице Странке демократске акције (СДА) Јасмине Бишћевић Токић, јер је тај закон оспорио Уставни суд ФБиХ.

Одлука о измјенама Закона тицала се спајања пријашњег министарства просторног уређења, грађења и заштите околиша и министарства комуналне привреде и инфраструктуре у форму једног заједничког министарства – казала је Бишћевић-Токић.

На сједници је такођер измијењен назив улице на подручју Опћине Вогошћа-МЗ “Кобиља глава”, ријеч је о улици Слатински пут која је преименована у улицу Абаза Зековића.