Медимпекс је и званично одустао од набевке цјепива Спутњик Ве за ФБиХ, потврђено је за БХРТ из Завода за јавно здравство. Наиме они су данас од ове фирме добили и званичан допис.

Имали смо увид писмо је које послала адвокатска канцеларија у име Медимпекса

Преносимо дијелове:

Овим путем вам се обраћамо у име нашег клијента Друштва Медимпекс д.о.о. Сарајево са саопштењем за јавност. Да би се спријечиле све даљње медијске шпекулације и давање изјава од позваних и непозваних дајемо сљедеће саопштење за јавност. Истовремено овим путем се наш клијент ограђује од свих даљих изјава и медијских шпекулација.

Највише истичу чињенице и да је прије објављивања званичних информација до неких медија дошла информација које није знао ни сам понуђач.

“Дакле и прије него што је исти службено одабран као најбољи понуђач, одређени медији су пренијели информације које није знао нити сам понуђач а који се односи на избор, цијену и рок испоруке, односно на тренутак закључења предметног уговора. Наведено посебно указујемо из разлога што је већ тада путем одређених медија пласирана нетачна информација да је уговор потписан и да вакцине долазе за 3 дана????? Унаточ тим чињеницама на које је друштво Медимпекс одмах указало, одређени медији су одмах објавиле информацију да је Уговор потписан и да се чека испорука првог дијела вакцина и тиме направили непотребан притисак на све учеснике овог поступка”.

Влада ФБиХ вјероватно сутра о новим понудама за увоз вакцина

Данашњу информацију Завода за јавно здравства ФБиХ, да понуђач Медимпеx д.о.о. Сарајево није испунио своје обавезе из потписаног уговора, Влада Федерације БиХ ће хитно разматрати, те је већ дат налог Ад хоц тиму за преговоре да оствари комуникација са осталим добављачима и припреми Информацију за Владу ФБиХ.

Наставак 259. сједнице, као и 260. редовна сједница Владе ФБиХ је заказана сутра, када ће се вјероватно и разматрати о информацијама ад хоц тима о понуђачима.

“Поступак набавке вакцине путем интервентног увоза Влада ће наставити, све док не осигура вакцине за грађане Федерације БиХ, поред 800.000 вакцина које су већ уплаћене путем Цоваx механизма крајем протекле године, а прве дозе према најавама очекујемо сутра”, саопштено је из Владе.

О свим одлукама Владе ФБиХ и новим информацијама јавност ће бити правовремено информисана.

Подсјетимо, Медимпеx д.о.о. Сарајево није доставио Заводу за јавно здравство ФБиХ потребне документе о набавци вакцина против Цовида-19, Спутник В, у предвиђеном року.